Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 4. 2024

Ameriški death metal/hardcorovci Terminal Nation predstavljajo komad Merchants of Bloodshed, pri katerem je sodeloval vokalist Jesse Leach (Killswitch Engage). Omenjeni komad je že drugi single z bandovega drugega albuma Echoes Of The Devil's Den, ki izide 3. maja pri založbi 20 Buck Spin.

9. 2. 2023

Ekipa festivala Metaldays, ki bo letos prvič v Velenju, je objavila sveženj nastopajočih na letošnjem festivalu. Kot headlinerji bodo nastopili Killswitch Engage, potrdili pa so še zasedbe Brand Of Sacrifice, Cro-Mags, Urne, Church Of The Cosmic Skull, Helleruin, Blođ, Lizzard, Messa, OvO, Caronte, Stillbirth, Temperance, Hierophant, Cartagods, Chemicide, Souls Of Diotima ter kupček zasedb, ki naj bi igrale na odpovedanem festivalu New Metal Fest: Hats Barn, When Plagues Collide, Dethrone The Corrupted, Beyond God, Scardust, Arises, Infinitas, Black Sonic Pearls, Scarlean, Insolvency in Siderean.

Včeraj so organizatorji prav tako objavili ponudbo prenočišč v glamping hiškah v neposredni bližini prizorišča. V ceno je vključena hiška s 4 ležišči, več informacij pa je na voljo tukaj.

Avtorica: Tina Urek
21. 7. 2022

Kot smo že poročali, Wolfheart pripravljajo nekaj novega, a ne le nov single, ki nosi naslov Ancestor in pri katerem je sodeloval Jesse Leach (Killswitch Engage), temveč napovedujejo tudi dolgometražec z naslovom King Of The North. Izšel naj bi 16. septembra pri založbi Napalm Records, prednaročite ga lahko tukaj, video za single pa si lahko ogledate spodaj.

11. 5. 2022

Metalcore velikani Killswitch Engage objavljajo live posnetek komada Vide Infra. Posnetek je nastal pri snemanju live streama Vaccinated and Intoxicated, ki ga je band odigral lansko leto.

30. 9. 2021

Killswitch Engage so objavili videospot za komad Us Against The World, ki je del avgustovskega pretočnega koncerta v Massachusettsu. Komad pa se sicer nahaja na aktualnem izidu Atonement.

Avtorica: Tina Urek
6. 7. 2021

Times Of Grace, zasedba nekaterih članov Killswitch Engage, je objavila videospot za komad Rescue. Njihov nov, drugi studijski album Songs Of Loss And Seperation bo izšel 16. julija pri lastni založbi Wicked Good Records.

Avtorica: Tina Urek
15. 6. 2021

Times Of Grace predstavljajo videospot za drugi single Medusa s prihajajočega studijskega albuma Songs Of Loss And Separation, ki bo izšel 16. julija.

7. 6. 2021

Light The Torch, zasedba ki jo vodi Howard Jones (ex-Killswitch Engage), je objavila videospot za komad Let Me Fall Apart. Komad se nahaja na prihajajočem drugem studijskem ploščku You Will Be The Death Of Me, ki bo izšel 25. junija pri Nuclear Blast.

Avtorica: Tina Urek
26. 5. 2021

Vrača se metalcore zasedba Times Of Grace, ki letos praznuje deseto obletnico prvenca The Hymn Of A Broken Man. Gre za stranski projekt, v katerem sta moči združila kitarist/vokalist Adam Dutkiewicz (Killswitch Engage, ex-Aftershock) in vokalist Jesse Leach (Killswitch Engage, The Empire Shall Fall, ex-Seemless).

Tukaj si že lahko ogledate besedilni video za najnovejši single The Burden Of Belief, s katerim napovedujejo tudi svoj drugi studijski album Songs Of Loss And Separation, ki bo izšel 16. julija.

Tracklista je sledeča:
The Burden of Belief
Mend You
Rescue
Far From Heavenless
Bleed Me
Medusa
Currents
To Carry the Weight
Cold
Forever

5. 5. 2021

Crobot predstavljajo videospot za nov single Kiss It Goodbye s prihajajočega EP-ja Rat Child, ki bo izšel 18. junija pri založbi Mascot Label Group. Tokrat se je skupini pridružil vokalist Howard Jones (Light The Torch, ex-Killswitch Engage).

Rat Child prinaša sledeče skladbe:
Mountain (feat. Frank Bello)
Kiss it Goodbye (feat. Howard Jones)
Everyone Dies (feat. Stix Zadina)
Rat Child

18. 6. 2020

Machine Head so izdali single Civil Unrest, na katerem se nahajata komada Stop The Bleeding in Bulletproof. Tisti, ki aktivneje spremljate Robba Flynna na katerem izmed družabnih omrežij, ste verjetno opazili njegovo nastrojenost ob trenutnih dogodkih v ZDA. Zato ni nič čudnega, da je  komad Stop The Bleeding, pri katerem je sodeloval Jesse Leach (Killswitch Engage), opis trenutnega dogajanja, začenši z umorom G. Floyda. Podobno nastrojenost je možno opaziti tudi v drugem komadu singla.

Avtorica: Tina Urek
13. 5. 2020

Nova tradicija v karanteni so poleg streamov postali še domači videospoti. Tega so izdali tudi Killswitch Engage, in sicer za komad We Carry On. Posneli so ga v akustični verziji, v originalu pa se nahaja na izdaji Incarnate (2016).

Avtorica: Tina Urek
4. 5. 2020

Killswitch Engage so v petek presenetili z izdajo EP-ja Anomenent II B-Sides For Charity. Kot je iz naslova razvidno, bo ves izkupiček prodaje šel v roke eni izmed fundacij, ki se ukvarja s posledicami Covid-19. Na EP-ju so sledeči komadi:

To The Great Beyond
Hollow Convictions
Killing Of Leviathan
No Devotion
I Feel Alive Again
Prophets Of Treason

Avtorica: Tina Urek
26. 9. 2019

Light The Torch predstavljajo besedilni video za skladbo The Great Divide z aktualnega studijskega albuma z naslovom Revival, izdanega lani spomladi pri založbi Nuclear Blast Records.

Skupino trenutno sestavljajo vokalist Howard Jones (ex-Killswitch Engage, ex-Blood Has Been Shed), kitarist Francesco Artusato (ex-All Shall Perish, Hiss Of Atrocities), basist Ryan Wombacher (Bleeding Through) in bobnar Mike Sciulara (Unearth, Extinction A.D.).

21. 8. 2019

Killswitch Engage predstavljajo sveži videospot za skladbo The Signal Fire, v kateri se je Jesseju Leachu za mikrofonom pridružil tudi nekdanji vokalist Howard Jones. Omenjena skladba se nahaja na njihovem najnovejšem studijskem albumu z naslovom Atonement, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Metal Blade Records.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška